Opgepast! Morgen opnieuw werken op E40

Het Agentschap Wegen en Verkeer start morgen met de heraanleg van 15 kilometer E40 tussen Vlekkem (Erpe-Mere) en Wetteren. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, de eerste fase van die werken tussen Wetteren en Zwijnaarde leidden geregeld tot files, werkt de aannemer opnieuw de klok rond en in de zomermaanden.

"De midden-, rechterrijstrook en pechstrook worden heraangelegd in asfalt", zegt woordvoerster Sylvie Syryn (Agentschap Wegen en Verkeer). Tijdens de werken gaat de op- en afrit Wetteren van de E40 richting Gent dicht.

"We maken van de afgesloten oprit in Wetteren gebruik om ook op de oprit zelf te werken. Tijdens de spitsuren stremt het verkeer op de rotonde boven de E40. De oprit wordt zo aangepast dat het verkeer vlotter kan doorstromen van de rotonde naar de E40 richting Gent." Het verkeer rijdt om via de R4 (op- en afritten in Merelbeke en Melle), de N9 en de N42. Verkeer met bestemming regio Wetteren kan ook in Erpe-Mere afrijden.

Van morgenavond tot zondagmorgen 30 juli wordt 's nachts tijdelijke signalisatie geplaatst. Met uitzondering van de nacht van donderdag op vrijdag, dan is er telkens maar één rijstrook beschikbaar in beide richtingen. Zondagmorgen gaat de eigenlijke heraanleg van start en zijn er twee versmalde rijstroken in elke richting tot 14 augustus.

Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Er is ook een filedetectiesysteem. Meer informatie en omleidingsplannen kan je vinden op www.wegenenverkeer.be/wetteren.