Langer in de cel na heroïne in buurt baby

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van een koppel uit De Panne met een maand verlengd voor het bezit van heroïne in het bijzijn van een minderjarige. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. De baby van de verdachten was bewusteloos, maar het is nog niet duidelijk of het kind drugs binnenkreeg.

Op vrijdag 22 juli belden de ouders van het kind rond 15 uur zelf de hulpdiensten. Ze hadden naar eigen zeggen hun zes weken oude zoontje bewusteloos aangetroffen in zijn wieg. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en zou ondertussen aan de beterhand zijn.

De politie doorzocht het appartement in De Panne en vond tijdens die huiszoeking heroïne. Beide ouders werden zaterdag door de onderzoeksrechter in Veurne aangehouden voor drugsbezit in het bijzijn van een minderjarige.

Het is voorlopig nog onduidelijk of de baby ook effectief drugs binnenkreeg. Mogelijk had het bewustzijnsverlies een andere oorzaak. De gerechtsdeskundigen zullen hierover uitsluitsel moeten geven.

Bekijk ook: