Burger King doet intrede in België

De bekende hamburgerketen Burger King maakt zijn intrede op de Belgische markt. Vandaag kondigt het investeringsfonds Kharis Capital, de hoofdfranchisehouder voor Burger King in verschillende Europese landen, aan dat het via de vennootschap QSR Belgium de Belgische Quick-restaurants overneemt van Groupe Bertrand, de Franse eigenaar. Tegen de zomer zou de overname afgerond zijn. Financiële details werden niet meegedeeld.

Quick België en Luxemburg werden begin dit jaar door Groupe Bertrand in de etalage gezet. Die laatste, die in eigen land hoofdfranchisehouder is van Burger King, wilde zich concentreren op de Franse markt. Alle Franse Quick-restaurants worden omgebouwd tot Burger Kings.

Hetzelfde gebeurt nu met de 92 Belgische en 9 Luxemburgse restaurants, weliswaar via een overname. De ombouw zal "geleidelijk en in nauwe samenwerking met de franchisenemers gebeuren", luidt het in een persbericht. "De restaurants, franchisenemers en het personeel van Quick zullen voordeel halen uit de kracht van een groot, internationaal merk, aanwezig in meer dan 100 landen", luidt het. Er werken ongeveer 3.500 mensen bij Quick België en Luxemburg.

Bekijk ook: