"Smakeloze grap door NMBS-medewerker"

Een wel heel bizar zicht aan het loket van treinstation Sint-Niklaas gisteren. Een medewerker van NMBS had een papier opgehangen met daarop de boodschap "Let op voor de man met de bijl op de trein." Daarmee verwees hij natuurlijk naar de aanslag op een trein in de Duitse deelstaat Beieren afgelopen maandag. "Een wansmakelijke grap", zegt de woordvoerder van de NMBS.

"Dit kan niet door de beugel", vervolgde de woordvoerder nog. "Er wordt een intern onderzoek gestart." Wat de man bezielde om het papiertje aan zijn loket te hangen is niet duidelijk. Bij de aanslag op de trein in Beieren, viel een 17-jarige Afghaanse vluchteling mensen aan met een bijl. Daarbij vielen vier zwaargewonden. De man werd doodgeschoten door de politie. De aanslag werd opgeëist door de terroristische organisatie IS.

Heel wat mensen reageerden dan ook geschokt bij het zien van de boodschap in ons land. Welke straf de loketbediende boven het hoofd hangt, valt nog af te wachten. "Het papier werd onmiddellijk weggehaald, toen de klachten binnenkwamen", laat de NMBS weten.