Baby bewusteloos, wel heroïne in buurt

De politie heeft een koppel uit De Panne opgepakt nadat hun pasgeboren zoontje gisteren bewusteloos raakte bij hen thuis. Speurders hebben daar heroïne aangetroffen, maar het is nog niet duidelijk of de baby drugs heeft ingenomen. Heroïne in de buurt van kinderen is hoe dan ook levensgevaarlijk, oordeelt het parket, daarom heeft de onderzoeksrechter de man en de vrouw zonet ook aangehouden.

De hulpdiensten zijn gisterenmiddag naar het adres in De Panne geroepen voor een bewusteloze baby van amper enkele weken oud. Toen de ambulanciers toekwamen, stond de vader buiten met het kind in de armen. Meteen daarna heeft de politie zowel de vader als de moeder in de boeien geslagen en weggeleid. Ze zijn apart ondervraagd, ze hebben de nacht ook apart doorgebracht in een cel. Vandaag besliste de onderzoeksrechter dat het koppel aangehouden blijft.

Er zijn nog heel wat onduidelijkheden: de politie toetst hun verklaringen nu af met de bevindingen van de wetsdokter. Hun pasgeboren zoon stelt het ondertussen wel beter. Dankzij een succesvolle reanimatie van de ambulanciers heeft de baby het overleefd.