Helft minder toeschouwers voor vuurwerk 21/7

Op het Paleizenplein in Brussel kwamen om 23.00 uur 25.000 toeschouwers samen om met het Koningspaar en hun oudste dochter prinses Elisabeth naar het traditionele afsluitende vuurwerk te kijken. Dat is veel minder dan vorig jaar, toen waren er dubbel zoveel toeschouwers. 

Het vuurwerk opende met een combinatie van rood bengaals vuur en groene kometen, de kleuren van de Stad Brussel. Daarna werd het kleurenpalet en het spektakel al snel uitgebreider, met meer dan 100.000 vuurwerksterren die aan de hemel verschenen.

Dit jaar werd er bijzondere aandacht besteed aan de muziek. De aandachtige luisteraars hoorden muziek uit verschillende series en films zoals het populaire Game Of Thrones, Pearl Harbor en Batman. "We proberen er elk jaar wel wat speciaals in te steken en dit jaar gaat er speciale aandacht naar de muziek", vertelt vuurwerkmeester Benoit Halein. "Vuurwerk in de driekleur kunnen we helaas niet maken, daarvoor moeten ze de kleur zwart nog uitvinden."

Het vuurwerkspektakel was de afsluiter van de 21 juliviering. Doorheen de dag daagden 60.000 mensen op voor het Feest in de Warande en het militair defilé. De opkomst was een pak minder dan vorig jaar, blijkbaar hebben velen zich toch laten afschrikken door wat er gebeurd is in Nice.