Uur aanschuiven op E40 na ongeval

Op de E40 van de kust naar het binnenland staat momenteel bijna een uur file na een ongeval in Aalter. Bij die botsing vielen vijf gewonden.

Bij het ongeval waren twee auto's betrokken, die zijn allebei in de sloot naast de snelweg beland. De auto's lagen deels op elkaar. In de ene auto zat een Duits gezin: de ouders met hun twee dochters. Ook in de andere auto zaten twee mensen. Iedereen kon op eigen hun voertuig verlaten in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

Vijf slachtoffers werden met lichte verwondingen naar het Maria Middelaresziekenhuis in Gent overgebracht. Het gaat om de moeder en de twee dochters van het Duits gezin, en de twee inzittenden van de andere auto. Ze liepen schaafwonden en kneuzingen op.

Om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken, werd de snelweg even volledig afgesloten maar al snel konden de auto's weer door op één rijstrook. Toch stond er meteen een lange file. Op dit moment is die zo'n tien kilometer lang, vooral van dagtoeristen die van de kust komen. Op dit moment is het nog meer dan 50 minuten aanschuiven. De auto's worden getakeld.

Foto: archief