2 weken gratis tv als 'compensatie'

Proximus zal twee weken lang alle betalende televisiekanalen openzetten voor alle klanten. Dat zegt Proximus aan VTM NIEUWS. Volgens de operator zouden de problemen die ook vandaag waren opgedoken grotendeels van de baan moeten zijn. 

Heel wat klanten van Proximus ondervonden gisteren hinder door een algemene storing op het netwerk, waardoor ze het een tijdje zonder televisie moesten stellen. Rond 21.15 uur werd het netwerk gradueel hersteld. 

Later op de avond waren volgens Proximus alle problemen van de baan, al ondervonden heel wat klanten ook vandaag nog problemen met hun internet, telefonie en televisie. Ook die problemen zouden intussen grotendeels opgelost moeten zijn, hoewel mensen op Twitter er melding van blijven maken.

Gratis TV
Om het goed te maken, zal de operator alle betalende televisiekanalen twee weken langs gratis openzetten en dat voor alle klanten. Het gaat meer specifiek over de voetbalzenders, de kinderzenders, 'movies' en de series. 

De getroffen klanten hebben volgens consumentenorganisatie Test Aankoop alvast geen recht op een financiële compensatie. "Momenteel is daar nog geen wettelijk kader voor. Daar wordt wel aan gewerkt binnen het kabinet van minister Alexander De Croo, maar alleen voor onderbrekingen van twaalf uur of meer", zegt woordvoerder Simon November aan VTM NIEUWS.

Bekijk ook: