2 mensen opgepakt voor gaybashing Gents koppel

Een homokoppel uit Gent is gisteren het slachtoffer geworden van een gruwelijk geval van gaybashing. In de Scandinaviëstraat werden ze plots aangevallen door hun bovenburen, die gewapend waren met een ijzeren staaf. Ondertussen zijn twee mensen opgepakt, een man en een vrouw. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS.

Een van de slachtoffers kreeg een keiharde klap op zijn hoofd. Zijn man werd ook tegen de grond gekwakt. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat een van de mannen twee ruggenwervels heeft gebroken. Hij moet gehospitaliseerd worden. 

Confrontatie
“Er ontstond een dispuut op de parking naast het gebouw in de Scandinaviëstraat”, reageert de lokale politie op het voorval. “Een vrouw zocht daar de confrontatie met een van de slachtoffers die in de auto zat. Ze spuwde naar hem, waarop hij uitstapte. De man kreeg een vijftal slagen in het aangezicht."

"Daarop wilde de man van het slachtoffer tussenbeide komen en ter verdediging nam hij een soort van fietsslot mee. Het ging echter pas echt mis toen de mannelijke partner van de agressieve vrouw het slot kon bemachtigen, waarna hij hen allebei lelijk toetakelde.” 

Gaybashing
Volgens de politie betreft het een duidelijk geval van gaybashing. “De twee slachtoffer kregen verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd die te maken hadden met hun geaardheid.”

De twee daders konden ontkomen, maar zijn ondertussen opgepakt. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM NIEUWS.