Plein op Gentse Feesten (even) ontruimd

De politie moest woensdagavond rond 21 uur even een veiligheidsperimeter van een vijftigtal meter instellen op de hoek van de Korenmarkt en Klein Turkije in Gent om een man te controleren die zich "verdacht" gedroeg. Daardoor ontstond heel eventjes paniek op het plein dat ontruimd werd. De man bleek uiteindelijk enkel drugs bij zich te hebben. Hij is meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor.

Het incident veroorzaakte heel wat bekijks en ophef op de Korenmarkt. Een securityman sloeg alarm op basis van "verdacht gedrag" van een man met een rugzak. De politie kwam erbij en nam geen risico. Er werd een veiligheidsperimeter van vijftig meter ingesteld rond de verdachte, waarin niemand werd toegelaten.

Er werd een snuffelhond bij de verdachte gebracht. Dat leverde geen explosieven, maar wel een kleine hoeveelheid drugs op. De man werd naar het politiekantoor meegenomen voor verder verhoor. De festiviteiten op de Korenmarkt werden niet stilgelegd door het voorval. Het optreden dat er bezig was, ging gewoon door.