Morgen naar Brussel? Dit moet je weten

De Brusselse korpschef Guido Van Wymersch heeft een duidelijke en krachtige boodschap voor alle Belgen: "we mogen ons niet laten bang maken door de terroristische aanslagen". Na de gebeurtenissen van vorige week in Nice zijn er ook bij ons op de nationale feestdag extra maatregelen genomen. Er zullen extra militairen en agenten worden ingezet, maar hoeveel wil de politie niet zeggen.

Kom morgen allemaal naar Brussel, ook dat is de boodschap van de Brusselse korpschef Guido Van Wymersch. Verschillende zaken zullen je morgen dan ook opvallen in de hoofdstad. Zo is de weg op verschillende plaatsen versperd door onder andere betonblokken. Ook zullen een twintig legertrucks de toegangswegen naar de feestzone versperren. Daarnaast zijn ook de vuilbakken dichtgemaakt zodat er geen verdachte pakketten kunnen worden achtergelaten tijdens het nationale feest.

Neem je voorzorgen
Wie morgen naar Brussel komt, kan best geen rugzak meenemen. De politie vraagt om zo weinig mogelijk mee te nemen, want dat maakt het makkelijker om te controleren. Indien je toch een rugzak meeneemt, zal je zonder fout worden gecontroleerd door de veiligheidsdiensten.