Stormloop naar de kust op spoor en weg

Het is vandaag tropisch warm! Er worden maximumtemperaturen verwacht tot 29 graden aan de kust en 34 graden in de Kempen. Veel mensen zoeken daarom verfrissing aan de kust en om files te vermijden, kozen velen voor de trein. Jammer genoeg is het net zoals op de weg ook daar druk.

De zomer is in het land en deze week krijgen we tropische temperaturen. De NMBS legt van 18 tot 25 juli extra treinen in om alle dagjestoeristen te kunnen vervoeren. In Brussel-Noord zaten sommige treinen richting kust zo vol, dat reizigers werd gevraagd om een volgende trein te nemen.

Vandaag kon je vanuit Leuven om 8:16 uur en 9.15 uur een trein  en om 10.34 uur vanuit Brussel-Noord om richting Blankenberge. Vanavond zijn vanuit de badstad ook drie extra treinen voorzien om 17.39 uur en 18.39 richting Leuven en om 19.39 uur richting Brussel-Noord.

Gisteren trokken ongeveer 150.000 mensen trokken naar zee met de trein. NMBS verwacht dat er dat vandaag nog veel meer zullen zijn.

Verkeershinder
Het Vlaams Verkeerscentrum meldt het erg druk is op onze Vlaamse wegen. Westtour dit weekend verwacht tot een half miljoen bezoekers. “Wij raden mensen aan om steeds vroeg, zeker voor 9.00 uur te vertrekken”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Momenteel staat er een file op de E40 na een ongeval ter hoogte van Oudenbrug.