Vlaming wint nu al 1 miljoen op WK Poker

De Oost-Vlaamse Kenny Hallaert (34) heeft zich geplaatst voor de finale van het officieuze wereldkampioenschap poker. Hij wint al zeker een prijzenpot van 900.000 euro. Als hij de finale wint van de acht andere finalisten, dan krijgt hij meer dan zeven miljoen euro uit de prijzenpot.

Kenny Hallaert verblijft op dit moment in Las Vegas voor het grootste pokertornooi ter wereld. Negen dagen lang heeft hij meer dan tien uur aan een stuk gespeeld. “Mentaal ben ik op. Je moet je elke dag honderd procent inzetten want elke fout kan fataal zijn”, zegt hij.

De 6.700 pokerspelers die deelnemen aan dit tornooi, betaalden elk 9.000 euro alleen maar om mee te doen. Hallaert wint alvast 900.000 euro. Als hij de finale wint, komt daar nog eens zeven miljoen euro bij. “Ik hoop natuurlijk om nog iets meer te verdienen, al heb ik nog geen wilde plannen met het geld.”

Hallaert heeft nu drie maanden tijd om zich klaar te stomen voor de finale. Meer dan 6.300 spelers begonnen aan het tornooi, nu blijven er nog negen over.