Zo slaap je wél goed in deze hitte

Het is vandaag de zonnigste dag van het jaar, maar ook morgen wordt het nog heel erg warm. Het mooie zomerweer brengt natuurlijk ook moeilijkheden met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om goed te slapen bij zo’n warm weer. Deze tips kunnen je helpen!

Hou je ramen en gordijnen dicht
Veel mensen openen meteen na het ontwaken hun raam om de kamer te verluchten. Als je dit bij warm weer doet, komt de warmte meteen binnen en is het moeilijk om deze opnieuw koel te krijgen. Wacht dus tot de temperatuur buiten lager is dan binnen en laat dan je kamer goed verluchten en afkoelen.

Koude douche
Een goede tip om fris je bed in te kruipen is een vooraf een douche nemen waarin je eindigt met iets kouder dan comfortabel water. Zo koelt je lichaam even af en door meteen in bed te kruipen behoud je deze frisheid en kan je rustig in slaap vallen.

Trek natte sokken aan
Het klinkt heel erg vreemd maar het werkt! Voor het slapengaan maak je een paar sokken nat en leg best een handdoek aan het uiteinde van je bed. Zolang het water uit je sokken verdampt, wordt je huid gekoeld en dus ook je hele bloedsomloop. Om het effect nog groter te maken kan je een ventilator recht op je voeten richten.

Hou het hoofd koel
Slaap zonder kledij en leg in plaats van een deken natte washandjes of handdoeken over je lichaam. Je bed wordt zo wel nat, maar zelfs een washandje op het voorhoofd koelt ook al veel af. Voor de echte durvers: leg je lakens eens (in een zak) in de diepvriezer vooraleer je ze over je trekt.