Foutje op kunstwerk metro Maalbeek

In het metrostation Maalbeek is vanmorgen een nieuw kunstwerk onthuld, ter herinnering van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. De stad Brussel wilde iets maken dat herinnert aan het drama, een plaats waar mensen toch even kunnen stilstaan en bezinnen. Het is een tegelmuur geworden die gemaakt werd door Benoit Van Innis, die eerder ook de andere kunstwerken in het metrostation maakte.

Op de nieuwe tegelmuur staat ook een gedicht, geschreven in zes talen. Voor het kunstwerk liggen bloemen, neergelegd door de nabestaanden van de slachtoffers en mensen die de aanslag in het metrostation hebben overleefd . Zij kwamen gisteravond al kijken.

Spelfout op muur
Maar op de nieuwe tegelmuur in Maalbeek is een fout geslopen in de naam van de dichter. Er staat ‘Frederico Garcia Lorca’, maar de dichter heet Federico. De kunstenaar Benoit van Innis en Inge Paemen van Brussel Mobiliteit zeggen de fout te hebben opgemerkt en dat ze het zo snel mogelijk gaan aanpassen.

Op 22 maart blies Khalid El Bakraoui zich op in de metro in Maalbeek, dezelfde dag bliezen ook twee zelfmoordterroristen zich op in de luchthaven van Zaventem. In totaal kwamen 35 mensen om het leven.