Dossier Aanslagen Brussel

IS brengt testament Maalbeekterrorist uit

IS-mediakanaal Furat heeft het testament verspreid van Khalid El Bakraoui, de terrorist die zich op 22 maart opblies in het metrostation van Maalbeek.

El Bakraoui verwijst naar genocides in onder meer Palestina, China en Irak, waarbij miljoenen mensen werden gedood door het Westen. Maar hij verwijst ook specifiek naar België.

  • "Sommige landen verdedigen zich door te zeggen dat ze enkel logistiek geleverd hebben, zoals Saoedi-Arabië en België, dat hen enkel wapens heeft geleverd via hun fabriek in Herstal. 'Enkel!!" Weet dat de tijd dat jullie moslims vermoorden en dan met een gerust hart gaan slapen, voorbij is. Bloed voor bloed en vernietiging voor vernietiging."

Afkeer
El Bakraoui spreekt bovendien zijn afkeer uit tegen de heidense westerse moraal, en stelt dat het Westen geen respect heeft voor vrouwen.

  • "In plaats van moslimlanden binnen te vallen en vrouwen te bevrijden, zouden jullie je beter ontdoen van jullie trottoirs, van jullie pornofilms, van jullie shampooreclame en dergelijke."

Wraak
De terrorist belooft doorheen het vijf pagina's tellende testament meermaals meedogenloze wraak en roept alle moslims uitgebreid op tot de jihad. Burgers ontzien is daarbij volgens hem niet nodig, want zij hebben evenveel verantwoordelijkheid als de regering die ze zelf aan de macht geholpen hebben.

  • "Zij kwamen niet op straat om het aftreden van hun regering te eisen zodra ze zagen dat hun regering moslims vermoordt. Het zijn zij die bijdragen aan de economie en in de wapenfabrieken werken.

Geen foto
Opmerkelijk is dat het testament geen enkele nieuwe foto van El Bakraoui bevat: het eindigt met een politiefoto van de terrorist, samen met een foto van de metro in Maalbeek vlak na de aanslag op 22 maart.