Zware file op E17 na ongeval in Deerlijk

Er stond zondagochtend een zware file op de E17 richting Frankrijk na een ernstig verkeersongeval in Deerlijk. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de E17 er te vermijden. Het ongeval gebeurde rond 8.10 uur .

Een 24-jarige man uit het Noord-Franse Tourcoing reed met zijn Renault op het rechterrijvak. Ter hoogte van Deerlijk maakte de bestuurder eerst een kleine beweging naar links, om uiteindelijk een bruuske zwieper naar rechts te maken. Volgens de verkeersdeskundige ligt die ernstige stuurfout aan de basis van het ongeval.

Het voertuig belandde naast de snelweg. De bestuurder en zijn 21-jarige passagier droegen geen gordel en werden uit de wagen geslingerd. Beide inzittenden liepen hierbij ernstige verwondingen op. De bestuurder is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Zijn passagier verkeert nog steeds in levensgevaar.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadde aan om vanuit Gent naar Frankrijk om te rijden via de E40 naar Brugge en vervolgens de E403 richting Kortrijk te nemen. Vanuit Antwerpen naar Frankrijk wordt aangeraden via de E19 en Brussel naar Rijsel te rijden. De hinder in Deerlijk kan nog geruime tijd duren.