Dossier Aanslag Nice

Derde Belgisch slachtoffer bekend

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is een Georgische Belg hoogstwaarschijnlijk het derde dodelijke Belgische slachtoffer van de aanslagen in Nice. Dat zei hij in een interview aan RTL en persagentschap Belga. Het gaat om Roman Ekmaliyan uit de provincie Antwerpen.

"We hebben nog geen officiële bevestiging gekregen van de Franse staat, maar alles wijst er op dat het de Georgische Belg is, die omgekomen is", zegt hij in een interview aan RTL. Daarin zegt hij ook nog dat er volgens de Franse overheden geen Belgische slachtoffers in de ziekenhuizen liggen, maar dat ze toch nog blijven verder zoeken of er Belgische gewonden zijn.

Het derde slachtoffer is de echtgenoot  van Natalja Otto, een Kazachse vrouw die in België woonde en ook omkwam bij de aanslag.

2 andere slachtoffers
Eerder was al bekend dat er nog twee andere mensen zijn uit België die omgekomen zijn tijdens de aanslag. Het gaat om Igor Sjelesko , een vader van 47 van Russische origine. Hij was actief in deze Russisch-orthodoxe kerk in Antwerpen. Daar werkte ook het tweede slachtoffer, de Kazachse Natalja Otto.

"Een week geleden was er nog een groot feest voor het einde van het schooljaar met de kinderen. Er was grote vreugde. En om te accepteren dat Natalja niet meer onder ons is, dat is ongelofelijk. En dat haat zo'n ramp kan veroorzaken, dat is moeilijk om te aanvaarden", zegt priester Dmitry Sizonenko.

Vanavond raakte dus ook bekend dat Natalja's echtgenoot Roman Ekmaliyan ook omgekomen is. Hij was lange tijd vermist maar alles wijst er nu op dat ook hij de aanslag niet overleefd heeft.