Termont grapt er op los over Optima

Daniël Termont, de burgemeester van Gent, heeft vrijdagavond in zijn openingsspeech van de Gentse Feesten de draak gestoken met de hele Optima-affaire waarbij hij genoemd wordt. Hij zei onder andere dat Polé Polé verdwijnt en dat de Graslei vervangen wordt door allemaal 'schone jachten', enkel toegankelijk voor de leden van het college om hun 'zaakskes' te regelen. Het is een traditie dat bij de start van de Feesten de draak gestoken wordt met alles en iedereen.

Termont heeft duidelijk geen schrik om alles en iedereen - en dus ook zichzelf - belachelijk te maken bij de aftrap van de Gentse Feesten. "Normaal begin ik mijn toespraak met 'goede vrienden allemaal' maar ik ga dat niet doen want als de komende weken één van jullie failliet gaat, sta ik weer in de krant", begint hij zijn speech. 

Hij vervolgt met aan te kondigen dat schepen Christophe Peeters binnenkort hetzelfde zal doen met de pleinen in Gent, als wat hij met de frietkoten gedaan heeft: alles verkopen volgens hoogste opbod. "Diegene die het meest biedt, krijgt een plein. Zo gaan we volgend jaar zeker en vast een Studio 100-plein hebben, een Club Brugge-plein, een Voka-plein en een Marc Coucke-plein. Maar pas op, Polé Polé verdwijnt natuurlijk. En de Graslei wordt vervangen door allemaal schone jachten die daar aangelegd worden. Enkel toegankelijk voor de leden van het college om 'ulder zaakskes' te regelen, de anderen mogen er niet op", grapt Termont.

"Niet gesponsord door Optima"
Na nog andere mopjes sluit Termont af met deze woorden: "Enfin, ik ga het niet te lang trekken. Ik moet me nog gaan voorbereiden op mijn antwoorden in de commissie, dus ik ga me nu terugtrekken gedurende de Feesten. En in ieder geval wil ik u zeggen: laat u maar een keer goed gaan op de receptie, want ze is niet gesponsord door Optima. Allemaal goede Gentse Feesten!", zegt hij.