Vluchten naar Istanbul geschrapt

Bijna alle vluchten naar Istanbul van op de luchthaven van Zaventem zijn vanmorgen geschrapt. Het luchtruim boven de Turkse stad is open, maar er mogen maar een beperkt aantal vluchten landen. Voor mensen die naar de Turkse badplaatsen reizen is er geen probleem. De vluchten naar Antalya en Bodrum gaan wel door dit weekend.

Vanmorgen stond aan de balie van Turkish Airlines een rij van vijftig meter lang. Reizigers vrezen voor hun vlucht en het is nog niet duidelijk of er vanavond vluchten naar Istanbul zullen zijn. Mensen die reizen naar andere locaties zoals de populaire badplaatsen Antalya en Bodrum kunnen wel zonder problemen vertrekken. Touroperators Jetair en Thomas Cook hebben vannacht een crisisoverleg gehouden en beslist dat alle vluchten naar de badplaatsen doorgaan.

Vlucht omboeken of annuleren
Voor de reizigers die een vlucht hadden geboekt naar Turkije en niet willen vertrekken, kunnen hun reis annuleren of de vlucht omboeken naar een andere datum. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karen De Vis. "Dit weekend kunnen reizigers gratis hun vlucht omboeken of annuleren. Een vijftigtal mensen hebben dat vandaag al gedaan".