Opnieuw oplichting met vakantiehuizen

Verschillende Vlamingen zijn de voorbije weken opgelicht toen ze op het internet een appartement boekten in de buurt van Saint-Tropez, in Frankrijk. Ze betaalden ruim 1.000 euro om twaalf dagen in een vakantiehuis te verblijven van Villa Nicole. Maar nadat ze het bedrag hadden gestort, was de verhuurder plots niet meer te bereiken.

De website van Villa Nicole bestaat niet meer, maar via via kunnen we wel nog zien hoe de site er eind juni uitzag. Op de site stond te lezen dat er luxueuze vakantiehuizen verhuurd worden door Nicole, Patrick en familie. Er staat ook een fotootje van het gezin onder. Maar die foto duikt ook elders op. Met andere woorden: de website van Villa Nicole is één grote leugen.

Dat weet een van de slachtoffers nu ook; zij verloor 1.200 euro. Ze wil alleen anoniem reageren via de telefoon.  “Ik had wel gecheckt voor ik alles overschreef. Ze hebben het heel goed aan boord gelegd, want alles klopte. Dus dat zijn waarschijnlijk mensen die in een heel goed circuit zitten en alles goed uitgedokterd hebben.”

De politie in Waregem kreeg ook enkele klachten over Villa Nicole, zij onderzoeken die nu. Zij geven ook nog enkele tips aan de reizigers. “Werk enkel met bekende firma’s en pas op voor goedkope aanbiedingen volop in het seizoen, sprookjes bestaan niet.”