Brusselse buitenring weer vrijgemaakt

Rond 17u30 is de rijbaan op de Brusselse buitenring weer vrijgemaakt. Bij een verkeersongeval op de Brusselse buitenring in Jette is een 64-jarige man om het leven gekomen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De man werd op zijn motor aangereden door een vrachtwagen en tegen een personenwagen geduwd die voor hem reed. Door het ongeval ontstond er een lange file, op de buitenring was het meer dan twee uur aanschuiven.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.45 uur, op een moment dat het hard aan het regenen was en het verkeer ter hoogte van Jette al stremde. Twee personenwagens, een vrachtwagen en een motorrijder waren bij de aanrijding betrokken. De motorrijder kwam om het leven. 

Bijna 3 uur aanschuiven
Door het ongeval waren ter hoogte van Jette de rechter- en middenrijstrook versperd. Daardoor ontstond er intussen file vanaf Wezembeek-Oppem tot aan de plaats van het ongeval. "Bestuurders moeten rekenen op een vertraging van ruim 2,5 uur", zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Op heel wat plaatsen stonden mensen gewoon stil.