Ongeval E403: één chauffeur overleden

De E403 is vanmiddag volledig versperd geweest na een dodelijk ongeval Lichtervelde. Een vrachtwagen met ethanol vatte er vanmiddag vuur na een crash tussen drie trucks. Een chauffeur overleefde het ongeval niet. Intussen is de situatie weer onder controle, maar het rampenplan is wel afgekondigd.

De chauffeur van het eerste voertuig raakte lichtgewond, de tweede werd naar het ziekenhuis gebracht, de derde is overleden. Zijn vrachtwagen was geladen met kiezelstenen.

Volledig versperd
Na een botsing werd de snelweg een tijdlang volledig afgesloten. Een vrachtwagen die ethanol vervoerde, vatte vuur na de aanrijding. Door de brandbare stof gaat het om een zware brand met ontploffingsgevaar. Daarom werd ook de andere rijrichting afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de plaats van het ongeval te mijden. De brandweer vraagt om ramen en deuren van de auto dicht te houden en de luchttoevoer uit te zetten.

Veel hinder
Wie tussen Brugge en Kortrijk reisde, moest via de E17 en de E40 over Gent rijden. Er worden ook lokale omleidingsroutes voorzien. Bestuurders die richting Kortrijk rijden, moeten de snelweg in Lichtervelde verlaten en omleidingsroute D volgen. Ze kunnen de snelweg weer op aan oprit Roeselare-Beveren. In de andere richting geldt route C, tussen Roeselare-Beveren en Lichtervelde. Op die omleidingsroutes zijn vertragingen.

Drinkwater
De brand is intussen geblust, maar er staat nog steeds een lange file. Het Rode Kruis bedeelt water. Omdat er ook jonge kinderen in de file staan wegens de schoolvakantie, werd het medisch rampenplan afgekondigd. Een aantal kindjes wordt mogelijk geëvacueerd. De snelweg blijft voorlopig volledig afgesloten.