Luchthaven Oostende groeit met 114%

De luchthaven van Oostende ontving 253.036 meer passagiers in de periode januari tot eind juni 2016. Dat is een stijging van maar liefst 113,8 procent. De impact van de aanslagen van 22 maart op Brussels airport spelen hierin een grote rol.

Na de aanslagen op Zaventem heeft de luchthaven van Oostende-Brugge een alternatief gebracht voor heel wat gestrande reizigers en een aantal luchtvaartmaatschappijen. Zo hebben vooral Jetairfly, maar ook de luchtmaatschappijen Brussels Airlines, TAP Air Portugal, Air Malta en Tunis Air vlogen vanuit de luchthaven van Oostende. Concreet werden er over een periode van 6 weken meer dan 100.000 extra passagiers waargenomen op de luchthaven.

Toekomst
De luchthaven van Oostende-Brugge is een aantal belangrijke dossiers aan het voorbereiden die tegen de herfst van dit jaar bekend zullen worden gemaakt en betrekking hebben op zowel passagiersvluchten, cargo maar ook op de circulaire industrie en logistiek in samenwerking met de haven van Oostende. “Luchtvaartmaatschappijen zien hoe langer hoe meer een rol weggelegd voor regionale luchthavens zoals die van Oostende-Brugge. De nabijheid en bereikbaarheid voor (potentiële) klanten is een niet te onderschatten meerwaarde in onze onderhandelingen.” zegt Marcel Buelens, CEO van de luchthaven van Oostende-Brugge. Hij voegt eraan toe: ”Steeds meer mensen uit verschillende omliggende steden zoals Oostende, Brugge en Gent zijn op zoek naar alternatieve reismogelijkheden en kiezen resoluut voor de stilte, comfort en snelheid van onze luchthaven.”

Nieuwe bestemmingen
In april introduceerde Jetairfly ook drie nieuwe bestemmingen vanuit de luchthaven van Oostende, Nice in Frankrijk en de Bulgaarse steden Varna en Burgas. De 14 andere zuiderse bestemmingen in Griekenland, Spanje, Turkije en Italië blijven erg populair bij de vakantiegangers. Maar ook het aantal ton vracht is voor de eerste zes maanden van 2016 toegenomen met 27,6 procent.

Bekijk ook