Dronken man rijdt in op trouwgasten

Een 36-jarige man uit Antwerpen is gisteravond kort voor 20.00 uur ingereden op een groep feestvierders in de Mechelsestraat in Leuven. Zes mensen raakten daarbij lichtgewond. De bestuurder, die zelf ook tot de groep feestvierders behoorde, probeerde na het ongeval te verdwijnen in de menigte maar kon dankzij een getuige opgepakt worden. 

Volgens de Leuvense politie legde de man een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor vijftien dagen.

Het ongeval gebeurde in de Mechelsestraat, tussen de Grote Markt en het De Layensplein, ter hoogte van restaurant De Lange Trappen. Een groep mensen die een huwelijksfeest vierden, had er zich verzameld om in een limousine te stappen en elders verder te feesten. Op dat moment stapte een van de feestvierders in zijn eigen wagen, die ook in de Mechelsestraat stond, en reed weg richting het De Layensplein. Om een nog onduidelijke reden reed hij daarbij in op de groep feestvierders.

Een 40-jarige man kon nog net een meisje van 2,5 opzijduwen voor ze werd aangereden door de wagen, maar de man raakte zelf klem onder het voertuig. Het kindje raakte dan weer lichtgewond door de val. Nog vier andere mensen liepen eveneens lichte verwondingen op.