Pas op: nieuwe bende auto-opkopers op pad

De politie waarschuwt voor een bende malafide auto-opkopers. Ze komen naar u toe, inspecteren zogenaamd uw auto, maar gieten intussen olie in het koelsysteem om hem te saboteren. Daarna eisen ze geld, omdat ze beweren zélf opgelicht te zijn. De bende is vooral actief in Borgloon, in Limburg. Eén van hun slachtoffers heeft beelden kunnen maken van de oplichters terwijl ze zijn auto saboteren.

Kurt Leën uit Wellen in Limburg zet eind juni zijn BMW te koop via internet. Hij krijgt al snel een reactie op zijn zoekertje. Een zekere Philippe komt met zijn vriendin langs en wil de auto absoluut kopen.

De geïnteresseerde vraagt eerst om de wagen grondig te inspecteren. Zijn vriendin houdt Kurt aan de praat, terwijl hij onder de motorkap kijkt. Wat hij dan doet, tart elke verbeelding. De man giet olie in het koelvloeistofsysteem.

Na een korte proefrit, wil de oplichter opnieuw de motor inspecteren. Hij stuurt de verkoper met een smoesje weg en dan slaat hij opnieuw toe. Terwijl zijn vriendin op de uitkijk staat, spuit hij olie in de uitlaat.