Brussel: verdachte politieactie afgelopen

In de loop van de namiddag deed er zich een verdachte situatie voor in een horecazaak op de Antwerpsesteenweg in Brussel. Een getuige zou gewapende mannen een café hebben zien binnendringen. De lokale politie was onmiddellijk ter plaatse en stelde een perimeter in. Dat meldt het parket van de procureur des Konings van Brussel.

Beide kanten van de straat werden afgesloten. Er werden verschillende verdachten gearresteerd en het gebouw werd doorzocht. Volgens een buurtbewoner was er enorm veel politie agenten aanwezig. Ook de speciale eenheid was ter plaatse. Een jong koppel en enkele jonge mannen werden opgepakt. Tot op heden werden er volgens het parket geen wapens gevonden.

"De hele situatie moet worden uitgeklaard en er moet worden uitgemaakt of er sprake is van een misdrijf en wie hier welk aandeel in heeft. Op dit moment hebben we geen enkele aanwijzing dat er sprake is van feiten of verdachte handelingen die iets met terrorisme zouden te maken hebben", meldt het parket in een persbericht.