Brand legt tuincentrum in as

Een zware uitslaande brand heeft meubelzaak VB Center in Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, zo goed als volledig in de as gelegd. De brandweer is zondag nog volop aan het nablussen maar heeft de brand wel onder controle. Dat meldt burgemeester Guido Vaganée.

De brand ontstond achteraan in de zaak, die gespecialiseerd is in indoor- & outdoormeubelen, en sloeg over naar het gebouw. Doordat er veel brandbaar materiaal in de zaak aanwezig is, sloegen de vlammen snel uit. Alle aanwezigen konden het pand veilig verlaten, er vielen geen gewonden. Het is nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan, mogelijk vatte wat opgestapeld afval vuur.

Brandweerzone Rivierenland was snel ter plaatse en had de brand vlug onder controle. Zes ploegen van vier verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse en in totaal blusten een vijftigtal brandweermannen de brand. Inmiddels wordt nog nageblust.

Er was een enorme rookpluim die snel de lucht introk waardoor omwonenden niet moesten geëvacueerd worden. Op het moment dat de brand uitbrak waren enkel de zaakvoerder en enkele personeelsleden aanwezig in de zaak. Zij werden snel in veiligheid gebracht. Ook de winkels rond het pand hebben schade opgelopen. Zo zijn enkele gevelplaten van een winkel gebogen door de hitte.

Burgemeester Guido Vaganée kwam ook ter plaatse en moest vaststellen dat twee derde van de zaak volledig in vlammen opging. In het ander deel van de zaak is veel rookschade, het is nog niet duidelijk of en wanneer de zaak nog kan heropenen. Het is evenmin duidelijk of het parket een branddeskundige ter plaatse stuurt.