E313 opnieuw vrij na ongeval

Door een ongeval met een vrachtwagen op de E313 ter hoogte van de wegenwerken in Herentals-Industrie, was de rijbaan in beide richtingen deze ochtend afgesloten. Het verkeer moest de snelweg verlaten en een omleiding volgen. Rond 7.30 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

"Rond 3.50 uur is een vrachtwagen die in de richting van Antwerpen reed om een nog onbekende reden ingereden op een betonnen jersey die de beide rijrichtingen van elkaar scheidt", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "De vrachtwagen staat nu op een rijstrook in de richting van Hasselt en heeft een grote ravage aangericht. Er liggen brokstukken op de weg en de vrachtwagen verliest brandstof. De chauffeur van de vrachtwagen werd naar het ziekenhuis gebracht."

De rijbaan was in beide richtingen geblokkeerd. Het verkeer richting Antwerpen moest de rijbaan verlaten in Herentals-Oost en via calamiteitenroute G naar Herentals-West rijden, waar het weer op de autosnelweg kon. Het verkeer richting Hasselt moest omrijden via Herentals-West naar Herentals-Oost. Het verkeer op lange afstand, tussen Hasselt en Antwerpen en Hasselt en Gent, werd aangeraden via Brussel om te rijden.

Foto: archief