Vakantiejob aan kust: controleren op naakt

In Oostende is er de hele zomervakantie een beachteam aan het werk. Het zijn jobstudenten die op het strand raad geven aan toeristen, controleren of iedereen zich aan de regels houdt én te blote mensen in de winkelstraat aanspreken. Ze zijn een paar extra ogen voor de redders en de politie.

In totaal gaan er 25 jobstudenten aan de slag. Per dag zijn er zes jobstudenten die de straat in trekken in ploegen van twee à drie. De jobstudenten worden als ambassadeurs ingezet op het strand, de zeedijk van de Visserskaai tot aan de Drie Gapers en in de winkelstraten van het centrum. Ze zijn een aanspreekpunt voor toeristen en bezoekers. 

Storend gedrag
Naast info geven moeten ze ook toezien op netheid en ze moeten mensen die ongepast of storend gedrag vertonen op andere gedachten brengen. Zo zullen ze mensen aanspreken die met bloot bovenlijf in het centrum rondlopen. "Het is niet de bedoeling om met het vingertje te wijzen. We willen mensen op een positieve manier benaderen", zegt centrummanager Ilse Snick. De stad heeft 33.000 euro geïnvesteerd in het beachteam.