Werken E40 gaan vlot: alle rijstroken open

De voorbereidingen voor de werken op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde richting kust lopen vlotter dan verwacht. Daardoor zijn er vandaag een hele dag drie rijstroken open richting kust, normaal gezien waren dat er maar twee. “Er is sneller gewerkt dan gepland”, zegt Silvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. De verwachte files blijven voorlopig dus uit.

“Dit weekend wordt de signalisatie geplaatst. Maandag start de definitieve werfsituatie”, zegt Syryn. “De wegmarkeringen waren deze ochtend al allemaal getekend waardoor de drie rijstroken de rest van de dag open kunnen blijven.” Tussen 22.00 uur een middernacht worden de rijstroken opnieuw afgesloten. Na middernacht zal er nog één strook richting kust en één strook richting Brussel open zijn.

Maandag om 6.00 uur ’s ochtends start de definitieve werfsituatie, dan zullen er in elke richting twee rijstroken open zijn tot het eind van de werken. Maar liefst vijftien kilometer snelweg zal worden heraangelegd in anderhalve maand tijd. Alle rijstroken en de pechstrook krijgen een nieuwe laag asfalt. De werken duren tot 14 augustus.

Bekijk ook: