Eindelijk zomer: tot 26°C vandaag!

Het blijft vandaag droog met vooral voor de middag regionaal soms nog veel wolkenvelden. Na de middag worden de opklaringen vanaf het westen echter breder. De maxima gaan in stijgende lijn en liggen tussen 20 graden in de Hoge Venen en een plaatselijke 26 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit westzuidwest tot zuidwest, zo voorspelt het KMI.

's Avonds en 's nachts blijft het droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het blijft erg zacht met minima van 13 tot 17 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Morgen begint met veel zon. In de loop van de namiddag verschijnen er meer wolken en plaatselijk kan een bui of een onweer ontstaan, maar op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Maxima: tussen 23 graden op de Hoge Venen, 26 graden aan de kust en tot 29 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Maandag hangen er veel wolken met lokaal enkele buien. De maxima schommelen tussen 18 en 21 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.