Optima-commissie van start

De Gentse burgemeester Daniël Termont zal op 29 augustus gehoord worden door de Optima-commissie van de Gentse gemeenteraad. Dat bleek op een korte installatievergadering van de commissie, die de contacten van mandatarissen van de stad Gent met de Optima Groep zal onderzoeken. Eén van de leden Siegfried Bracke (N-VA) toonde na zich na de vergadering alvast zeer tevreden met de oprichting ervan en wil de zaak tot op het bot onderzoeken.

“Als Termont zegt dat hij té ver is gegaan wil ik weten waarom dat is. Ook Jeroen Piquer en zijn zoon Ruben zullen moeten verschijnen”, aldus Bracke. De Optima-commissie wordt voorgezeten door Filip Van Laecke van oppositiepartij CD&V. De oprichting van de publieke "ad-hoccommissie" was een uitdrukkelijke vraag van N-VA en CD&V.

Voorzitter Van Laecke benadrukt dat ieders schuld nog onbewezen is tot de commissie zijn werk heeft gedaan. Anne Schiettekatte (sp.a) is er gerust in en gelooft rotsvast in burgemeester Termonts onschuld.

De commissie telt 19 leden en onderzoekt of er inbreuken zijn op de deontologische code door mandatarissen van de stad Gent in hun contacten met de Optima Groep. Burgemeester Termont zal op 29 augustus gehoord worden en in oktober wordt het rapport van de commissie verwacht.