Vanaf morgen opnieuw fileleed op E40

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer begint morgen met de werken aan de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde richting de kust. Alle rijstroken en de pechstrook krijgen nieuwe asfalt. Maar liefst vijftien kilometer snelweg zal worden heraangelegd in anderhalve maand tijd. De werken gaan morgen van start en duren tot 7 augustus.

Het asfalt op de E40 wordt vernieuwd tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde. Alle rijstroken en de pechstrook op de E40 krijgen nieuw asfalt. Maar liefst vijftien kilometer snelweg wordt hersteld. Er wordt 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 of enkel 's nachts gewerkt. Tijdens de werken gaat het op- en afrittencomplex in Wetteren en in Merelbeke (R4) en de snelwegparking in Wetteren verschillende dagen dicht zijn. Er zal wel rekening worden gehouden met het weer, zo kan bij uitzonderlijk slecht weer de planning worden gewijzigd.

Boetes
Vorige zomer werd er ook gewerkt aan de E40 maar dan langs de andere kant. Voor de veiligheid gold een snelheidsbeperking van 70 km/u in beide richtingen. Dit jaar gaat ze opnieuw van kracht, de federale wegpolitie zal dan ook snelheidscontroles uitvoeren. Vorig jaar hielden veel bestuurders zich niet aan die snelheidsbeperking en werd er massaal geflitst.  Om kop-staartaanrijdingen te vermijden, is er ook een filedetectiesysteem dat bestuurders waarschuwt hoe ver ze van de file of werf verwijderd zijn.

Flitsboetes voor meer verkeersveiligheid
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zegt dat het geld van de flitsboetes aan de werken nuttig gebruikt zal worden. Vroeger ging dat geld gewoon naar de schatkist, nu gaan ze 't investeren in verkeersveiligheid.

In kaart: