Boer sluit mestvat slecht af, dit is het gevolg

Een onvoorzichtige chauffeur van een tractor heeft gisteravond een spoor van mest achtergelaten in Glabbeek. De bestuurder had zijn mestvat slecht afgesloten, waardoor het goedje er over een afstand van 5 à 6 kilometer uit spoot op alles wat zich aan de ene kant van de weg bevond. "Onverantwoord en roekeloos", reageert burgemeester Peter Reekmans.

"Waterellende, daar ben je op voorbereid", zegt burgemeester Reekmans aan VTM NIEUWS, "maar strontellende is nieuw voor mij." Op foto's die buurtbewoners gisteren maakten is te zien hoe de mest een paar meter hoog op de gevels van de huizen hangt. En dat is lang niet alles. "Over een afstand van 5 à 6 kilometer is alles langs de kant van de weg besmeurd: huizen en tuinen, maar ook bijvoorbeeld de begraafplaats van het dorpje Zuurbemde", zegt de burgemeester. 

Begraafplaats schoonmaken
Twaalf brandweermannen en een aantal gemeentearbeiders zijn gisteren de hele avond aan het werk geweest om de smurrie op te ruimen, maar nog niet alles is opgelost. "We proberen alle mensen die familieleden hebben op de begraafplaats nu te contacteren. We zullen een gespecialiseerde firma sturen om de graven schoon te maken. Hier zal een serieus prijskaartje aan vasthangen", aldus de burgemeester. "Dit is onverantwoord en roekeloos."

De bestuurder van de tractor is intussen gevonden. Het gaat om een man uit Herselt. De politie zal hem vandaag verhoren.