Vlaams koppel wint van Ryanair

Het Gentse bedrijf Happy Flights heeft een belangrijke slag thuisgehaald in een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij Ryanair. Het bedrijf is een procedure begonnen voor een Vlaams koppel dat gestrand was in Bratislava, in Slowakije. En de rechter heeft hen gelijk gegeven. Dus moet Ryanair hen vergoeden. Dat zet de deur open voor nog meer procedures.

In november vorig jaar strandde een Vlaams koppel in Bratislava. Hun vlucht van Ryanair naar Charleroi werd plots geannuleerd en het koppel had dus eigenlijk recht op een schadevergoeding, maar Ryanair betaalde niet uit.

"Ze zijn bij ons terechtgekomen via onze website en hebben dan hun case ingediend. We zijn dan aan de slag gegaan met onze juriste en hebben dit uiteindelijk moeten escaleren tot een rechtszaak in Charleroi", zegt Bram Van Nieuwerburgh, van Happy Flights.

Voor een vlucht binnen Europa met een afstand minder dan 1500km heb je recht op 250 euro. Is de vlucht verder dan 1500 kilometer heb je recht op 400 euro. Vlieg je naar een land buiten de EU, verder dan 3500 km is het zelfs 600euro.