Piqueur: "Het is niet mijn schuld"

Voor het eerst reageert Jeroen Piqueur, de topman van Optima, voor de camera op het faillissement van de bank. In het exclusieve interview aan VTM NIEUWS zegt hij dat het niet zijn schuld is dat de bank failliet is gegaan. En hij begrijpt ook niet waarom zijn vergunningen zijn ingetrokken door de nationale bank en FSMA.

De topman van Optima ontvangt VTM NIEUWS-journalist Wim Naert in de binnentuin van de kantoren van Optima. Voor het eerst in zes weken tijd praat hij openhartig over het faillissement.

Hij is hard voor de nationale bank, waakhond FSMA en Luc Van den Bossche, die als voorzitter van de raad van bestuur nog ontslag nam net voor de bank failliet ging. Gents burgemeester Daniël Termont heeft volgens hem dan weer niets verkeerd gedaan.

Aan het einde van het interview maakt hij zich sterk dat alle 15.000 klanten van Optima hun spaargeld zullen terugkrijgen.

Waarom is de bank Optima failliet gegaan?

Wat denkt u als u alles over uzelf leest op dit moment?

Als u geen schuld treft, hoe kan het dan dat u van zo weinig op de hoogte was?

"Geen commentaar"
Jan Smets, de gouverneur van de Nationale Bank, wil niet reageren op de beschuldigingen van Piqueur. Smets zegt dat hij toelichting zal geven in de parlementaire onderzoekscommissie over Optima. Ook beurswaakhond FSMA geeft geen commentaar.

Gents burgemeester Daniël Termont heeft wel al laten weten dat hij opgelucht is dat Piqueur zijn versie bevestigt. Maar meer wil ook hij niet kwijt.