Chauffeur valt 2 agentes aan na zwaar ongeval

In Poperinge heeft een agressieve bestuurder vanmiddag twee politie-inspecteurs aangevallen. Hij trok de twee jonge vrouwelijke agenten bij de haren en hield één van hen in een wurggreep.

De man had zelf een zwaar ongeval veroorzaakt en ging daarna volledig door het lint. Hij viel omstanders lastig, de opgetrommelde brandweer moest hem in bedwang houden. Bij het ongeval raakte de bestuurster van de andere auto gekneld. Zij is zwaargewond. 

Door het lint bij ademtest
Toen de politie een ademtest wou afnemen in de combi, sloegen zijn stoppen helemaal door. Hij trok de twee jonge inspecteurs bij de haren en verschanste zich in de combi terwijl hij één van de inspecteurs in een wurggreep hield. De brandweer moest een ruit van de combi inslaan om de man te overmeesteren.

De twee inspecteurs werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar mochten ondertussen al weer naar huis. De dader werd overgebracht naar de politiecel. Een dokter kwam ter plaatse en gaf hem iets om te kalmeren.

Eerst al ongeval met vluchtmisdrijf
De brandweer moest de bestuurster van de andere auto bevrijden. Ze raakte zwaargewond. De man had kort daarvoor al een ongeval met vluchtmisdrijf gepleegd. Daar was gelukkig alleen blikschade.