Manga-moordenaar opgesloten in Vorst

Eén van de veroordeelden in de Manga-moord, de voortvluchtige Zakaria Benaissa, is opgepakt in Gabon en uitgeleverd aan ons land. Hij zit sinds dinsdag in de gevangenis van Vorst, zo meldt de federale politie.

Benaissa werd op 14 juni 2013 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot 23 jaar cel voor zijn deelname aan de Manga-moord. Samen met twee andere beschuldigden werd hij schuldig bevonden aan doodslag. Tijdens het proces verdween hij en was sindsdien voortvluchtig.

De feiten dateren van september 2007, toen slachtoffer Sidi Larbi Ezzoubairi door de drie schuldigen in een appartement in Schaarbeek werd doodgeslagen. De drie versneden het lijk en probeerden het op te lossen in een zuur. Maar sommige lichaamsdelen raakten onvoldoende ontbonden en de daders beslisten de resten op te bergen in een zak, die ze weggooiden in het Dudenpark in Vorst. Op basis van inscripties op twee vellen papier met citaten uit de mangastrip "Death Note" slaagden de speurders erin de zaak te ontrafelen.