Schauvliege: "Uplace kan er nog komen"

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege is niet van plan om een streep te trekken onder Uplace nadat de bouwvergunning van de projectontwikkelaar werd vernietigd door de Raad voor Vergunningenbetwistingen.

"We leven in een rechtsstaat. De procedures bestaan en moeten gerespecteerd worden. Uplace heeft dus het recht een nieuwe aanvraag in te dienen", zo antwoordde minister Schauvliege woensdag op kritische vragen van oppositieleden Chris Janssens (Vlaams Belang) en Katia Segers (sp.a).

Dinsdag raakte bekend dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de bouwvergunning van Uplace heeft vernietigd. Tegenstanders van het project zien in die vernietiging een bewijs dat de Vlaamse regering best een kruis maakt over het Uplace-project.

Vlaams minister Schauvliege reageert wat verbaasd op die suggestie. Zij verwijst naar de regels en procedures. Uplace heeft namelijk perfect het recht een nieuwe stedenbouwkundige vergunning in te dienen. De projectontwikkelaar liet intussen al verstaan dat het dat van plan is. Maar voor de rest wil Schauvliege "niet vooruitlopen" op de procedures. Het is dus aan Uplace om al dan niet een nieuwe aanvraag in te dienen en vervolgens moet geoordeeld worden of het die vergunning zal krijgen.