West-Vlaamse drugsbende opgerold

In het voorjaar van 2016 heeft de politiezone RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare) tijdens huiszoekingen dertien verdachten gearresteerd en voor zeker 126.000 euro aan drugs in beslag genomen. Dat meldt korpschef Curd Neyrinck in een persbericht. De huiszoekingen kaderden in een drugsonderzoek van verschillende West-Vlaamse politiezones en de federale politie.

Tijdens de huiszoekingen werden twee kleine cannabisplantages aangetroffen, waaronder een met 182 planten. In totaal werd 2.248 kilogram marihuana, 2 kilogram amfetamines (speed), 1.030 kilogram bruine heroïne, 3 kilogram mix voor het aanlengen van heroïne, een honderdtal XTC-pillen en MDMA in kristalvorm in beslag genomen. Alles samen goed voor een straatwaarde van minimaal 126.000 euro.

Daarnaast nam de politie ook 36.000 euro cash geld, een replica van een vuurwapen, een Mercedes en een BMW in beslag.

Vanuit Breda en Rotterdam
Het onderzoek was gericht op een criminele organisatie die verschillende soorten drugs vanuit Breda en Rotterdam invoerde naar West-Vlaanderen. De Nederlanders aan het hoofd van het netwerk rekruteerden verschillende koeriers, hoofdzakelijk in West-Vlaanderen, die meermaals per week naar Breda en later ook naar Rotterdam reden om er drugs op te halen en vervolgens af te leveren bij verschillende dealers. De recherche van de politiezone RIHO kon bij een levering van twee kilo cannabis in Roeselare tussenkomen.

Vervolgens werden in totaal dertien huiszoekingen uitgevoerd: tien in Roeselare, een in Kortrijk, een in Ingelmunster en een in Lebbeke. Daarbij werden dertien verdachten gearresteerd die voor de Kortrijkse onderzoeksrechter werden geleid.