Duizenden tenten op 'afvalstort' Werchter

Na vier dagen Rock Werchter blijft vandaag niets anders over dan modder en heel erg veel afval. Normaal gezien loopt de afvalberg na Rock Werchter op tot zo’n 200 ton, maar volgens burgemeester Dirk Claes zou dat dit jaar 250 tot 300 ton kunnen zijn.

De campings liggen bezaaid met resten van eten en drank, maar door het natte weer zijn vooral veel meer tenten achtergelaten dan andere jaren. De meeste tenten zaten ofwel volledig vast in de modder, of waren eenvoudigweg te vuil om nog mee naar huis te nemen.

Volgens Joachim Geysen van camping B0 blijft ongeveer 75% van de tenten dit jaar staan, tegenover 25% bij vorige edities. Ondanks het slechte weer verbleven dit jaar zo’n 42.000 mensen op de camping van Rock Werchter. Stel dat er twee personen in één tent slapen, dan stonden er ongeveer 20.000 tenten op de wei. Daarvan zouden er dus 15.000 blijven staan. Een ruwe schatting, maar niettemin een hallucinant cijfer.

TW Classic
De campinguitbaters hebben nog tot woensdag de tijd om al het afval opgeruimd te krijgen, want daarna worden de kampeerterreinen omgebouwd tot parkings voor TW Classic, dat zaterdag plaatsvindt. Intussen komt ook nog een organisatie langs die de bruikbare tenten zal meenemen om die aan goede doelen te schenken.