El Bakraoui: "Bakkali wist nergens van"

Volgens Ibrahim El Bakraoui, een van de zelfmoordterroristen van 22 maart op Brussels Airport, was Mohamed Bakkali niet op de hoogte van zijn plannen toen Bakkali appartementen en auto's voor hem huurde. "Hij deed dat uit vriendschap, want ik had hem gezegd dat ik werd gezocht en wat tijd voor mezelf nodig had", beweert El Bakraoui. Dat blijkt uit een audiofragment, gevonden op de laptop die in een vuilnisbak in de Max Roosstraat lag en dat La Dernière Heure kon beluisteren.

De jihadist beweert in de opname van ongeveer negentig seconden twee keer dat hij "vrijuit" praat, zonder dwang of onder invloed te staan van drank of drugs. Volgens een strafrechtdeskundige die de Brusselse krant raadpleegde, heeft deze verklaring enkel een informatieve waarde en heeft ze volgens justitie geen bewijskracht.

Mohamed Bakkali is afkomstig uit Sint-Jans-Molenbeek en zou hebben meegewerkt aan de aanslagen in Parijs. Een BMW die hij huurde, werd gezien vlak bij de drie safehouses waar de aanslagen zouden zijn voorbereid. Bakkali werd opgepakt op 26 november in Brussel en werd aangehouden wegens terroristische moorden en deelname aan activiteiten van een terroristische groep.

Bekijk ook: