Eppegem neemt afscheid van Sofie (12)

In Eppegem, in Vlaams-Brabant, houden de familie en vrienden van Sofie De Ridder een herdenkingsmoment op de sceelerpiste. Sofie was lid van de sceeler- en de turnclub. Het meisje van 12, de hartsvriendin van de overleden Merel, overleed woensdagochtend na een tragisch dodehoekongeval.

De vrienden van de sceelerclub en de vriendinnen van haar turnclub brachten een speciale ereronde voor Sofie. “Het was een supertalentje in het turnen en bij rollerclub Reco. We willen samen nog even als grote groep afscheid nemen van Sofie”, aldus de vriendinnen van de turnclub.

Sofie fietste woensdag naar school om haar rapport op te halen, maar een vrachtwagen draaide plots rechtsaf. Het meisje kwam onder de vrachtwagen terecht, een tragische dodehoek ongeval. De familie en vrienden zijn uiteraard zwaar aangeslagen maar deze herdenking sterkt hen ook.

Het meisje was een hartsvriendin van Merel De Prins, die in oktober 2015 in gelijkaardige omstandigheden om het leven kwam. Voor de rolschaatsclub, waar beide meisjes lid waren, was het opnieuw een gitzwarte dag.

Bekijk ook: