Dubbel waterlek aan Sportpaleis

De drukke Bisschoppenhoflaan in Antwerpen, niet ver van het Sportpaleis, was vandaag in beide richtingen afgesloten door een dubbel waterlek. Door het afsluiten van een lekkende waterleiding deze ochtend aan de ene kant, verhoogde de druk op de leiding aan de andere kant, waarop ook die sprong. Door het dubbele lek verloopt het verkeer daar erg moeizaam.

Omstreeks 11.00 uur werd de Antwerpse brandweer voor een gebarsten waterleiding opgeroepen. Een grote lading water en slijk kwam op de weg terecht. De waterleiding werd snel afgesloten en het lek gedicht. Er was wel een grote plas modderig water ontstaan, waardoor de dubbelvaksrijbaan richting Antwerpen volledig werd afgesloten. Door de omleiding van het water en de bijkomende druk barstte echter ook de leiding aan de andere kant. Daardoor was de drukke invalsweg naar Antwerpen in beide richtingen afgesloten, zeggen politie en brandweer.

Wel douchen, niet drinken
Enkele tientallen gezinnen die in de buurt wonen mogen als gevolg van de lekken dit weekend geen kraantjeswater drinken. Pas maandag zal duidelijk zijn of het water drinkveilig is. Dat meldt watermaatschappij Water-link. Douchen mag nog wel.

Volgens Water-link zal de eerste buisbreuk vrijdag zeker hersteld zijn, maar is het nog niet zeker of dat ook lukt voor de buisbreuk aan de overkant. Wanneer de mensen opnieuw water hebben, zullen ze er door de herstellingen nog niet van mogen drinken. Een rode waarschuwingskaart in de bus vertelt dat ze wel mogen douchen.

"We gaan zo snel mogelijk de leidingen spoelen, stalen nemen, enzovoort. De stalen hebben echter een tijd in het labo nodig. Maandag hebben we de eerste resultaten. Als die 100 procent in orde zijn, krijgen de bewoners een groene kaart in de bus", zegt Water-linkwoordvoerder Chris Janssens.

Foto: ATV