Betrapte schepen: "Drank hoort erbij"

In Brasschaat zijn de laatste maanden verschillende schepenen betrapt op dronken rijden. Zowel Tom Versompel (N-VA) als Luc Svenhans (N-VA) bliezen positief. Voor Versompel was het al de tweede inbreuk in anderhalf jaar tijd. “Als politicus is het moeilijk: het drinken hoort bij de job”, aldus Luc Sevenhans aan Het Laatste Nieuws.

Versompel, schepen voor Ruimtelijke Ordening, Lokale Economie en Toerisme, werd in het najaar van 2015 door de politierechter veroordeeld tot een boete van 2.400 euro en een rijverbod van drie maanden. In 2014 moest hij na een positieve controle zelfs zijn rijbewijs afgeven. Hij reed echter toch naar huis, werd opnieuw betrapt en kreeg opnieuw een grote boete. Vier maanden geleden was het opnieuw raak. Versompel blies positief vlakbij zijn woning. “Ik wil niets goed praten, maar ik had slechts drie pinten op. Ik kwam van een vergadering en was naar huis aan het rijden, een afstand van 150 meter.”

Ook partijgenoot Luc Sevenans, bevoegd voor Mobiliteit, werd die avond betrapt met een te hoge promille. Hij kreeg een voorwaardelijke straf. “Heel dom dat ik een glas te veel op had. Als politicus is het erg moeilijk, het hoort deels bij de job: van receptie naar receptie, allemaal op watertjes valt dat bijna niet vol te houden. Het is dan ook een risicoberoep wat alcoholconsumptie betreft. Dat praat het niet goed, maar we moeten het wel wat kaderen.”