Dossier Festivals

Deze haltes bedient De Lijn in Werchter

In tegenstelling tot wat De Lijn eerder vandaag berichtte, doen haar pendelbussen tussen het station van Leuven en het festivalterrein in Werchter zoals in het verleden toch twee haltes aan. Eerder was er sprake dat de bussen enkel zouden rijden tot de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. vandaagavond meldde de vervoersmaatschappij dat ook de halte aan de Achterheidestraat in Werchter wordt aangedaan.

Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli rijden er dagelijks tussen 9 en 22 uur 60 bussen van het station van Leuven naar hetzij de Wijgmaalsesteenweg in Haacht of de Achterheidestraat in Werchter. Er rijden dagelijks bussen in de omgekeerde richting van 8 uur 's morgens tot een uur na het laatste optreden. Op maandag 4 juli vertrekt de laatste bus om 14 uur terug naar het station van Leuven.

Omdat de parkings in de omgeving van Werchter voorbehouden worden voor autobestuurders met een campingticket hebben de festivalorganisatoren parkings voorzien in de omgeving van afrit Haasrode van de E40 (aan Brabanthal, Heverlee Kazerne...). De Lijn zet 30 extra voertuigen in om de betrokkenen naar Werchter te brengen. Er zijn ook parkings voorzien op parking C op de Heizel in Brussel. Hier legt een privé-firma in opdracht van de organisatoren pendelbussen in.

Het vervoer bij De Lijn is gratis voor wie over een e-festivalticket beschikt. Anderen betalen 7 euro.