Wegpiraat maakt A12 onveilig

Een vrachtwagenbestuurder heeft deze morgen gefilmd hoe een wegpiraat hem op de A12 ter hoogte van Ekeren, vlak voor oprit naar de ring rond Antwerpen, meerdere keren de pas afsneed. Op de dashcambeelden is te zien hoe de bestuurder van de witte Mercedes Sprinter stil staat op de snelweg, vertrekt en meteen terug remt. Dat doet hij enkele keren na elkaar.

Enkele meters verder is te zien hoe de witte bestelwagen telkens van rijstrook verandert op het moment dat ook de vrachtwagenchauffeur van rijstrook wil veranderen. Nadien remt de Mercedes Sprinter bruusk en kan de chauffeur nog net een botsing vermijden.

Volgens de vrachtwagenchauffeur lag een probleem bij het ritsen aan de oorzaak van de agressie. “De bestuurder wou tijdens het ritsen nog voor mijn vrachtwagen invoegen, maar zat in mijn dode hoek waardoor ik hem niet zag”, zegt de chauffeur aan VTM NIEUWS. “Ik kon dus niets anders doen dan doorrijden, waardoor de bestelwagen pas na mij kon invoegen. Dat is blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.” De vrachtwagenchauffeur gaat vanavond klacht indienen bij de politie.