Ook hartsvriendin (12) Merel overlijdt na ongeval

In de Damstraat in Zemst is deze ochtend een twaalfjarig meisje om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Ze werd door een vrachtwagen gegrepen met haar fiets, haar zus kon nog net wegspringen. Het meisje was een hartsvriendin van Merel De Prins, die in oktober 2015 in gelijkaardige omstandigheden om het leven kwam.

Voor rolschaatsclub Reko uit Zemst, waar beide meisjes lid waren, is het alweer een gitzwarte dag. “Het ongeval van Merel is nog vers en nu krijgen we weer een nieuwe klap te verwerken”, zegt Walter Keuleers, voorzitter van rolschaatsclub Reko. “Het waren echt hartsvriendinnen. Ze zaten samen op school, hadden dezelfde hobby’s en waren altijd bij elkaar. Acht maanden geleden stond ik aan de grond genageld, nu zak ik gewoon volledig door de grond.”

Aangereden door vrachtwagen
Het meisje werd aangereden door een vrachtwagen die rechts afsloeg. Haar jongere zus kon nog net wegspringen maar voor het oudste meisje kon geen hulp meer baten. Over de juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige aangesteld.

Bekijk ook: