Touroperators wachten advies BuZa af

Touroperators Thomas Cook en Jetair wachten het reisadvies van Buitenlandse Zaken af alvorens maatregelen te nemen na de aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanbul. Thomas Cook, dat in tegenstelling tot Jetair wel vluchten heeft naar Istanbul, weet wel al dat er geen klanten betrokken waren bij de aanslag.

"In de zomerperiode vliegen we vooral naar de kust, die bestemmingen zijn tussen de 500 en de 700 kilometer van Istanbul, en daar zijn momenteel geen problemen", zegt Thomas Cook-woordvoerder Koen van den Bosch. "De laatste vluchten naar Istanbul dateren van vier dagen geleden en twee dagen geleden, dus we weten ook dat er geen klanten van ons betrokken zijn bij de aanslag." Jetair vliegt niet naar Istanbul, maar wel naar Antalya (Turkse Riviera), Izmir, Dalaman en Bodrum.

Beide touroperators wachten het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken af. "We volgen steeds scrupuleus de adviezen van Buitenlandse Zaken", aldus van den Bosch, die zijn deelneming betuigt aan de slachtoffers en hun familieleden. 

"De vluchten naar Antalya worden in dit stadium behouden", aldus Jetair-woordvoerster Florence Bruyère. "We volgen de informatie op, er werd nog geen beslissing genomen over morgen. We gaan dat bekijken met Buitenlandse Zaken, het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen."